Publikováno

Style, Fit nebo Adapt? Jakou variantu oblečku vybrat?

Našim cílem je šít oblečky, ve kterých se pejsci budou cítit jako ryba ve vodě. Chceme se co nejvíce přiblížit dokonalosti, a proto naše oblečky procházejí neustálým vývojem na základě zkušeností nás, pejsků i vás páníčků.

Aktuálně si u nás můžete zakoupit obleček ve 3 variantách (Style, Fit a Adapt)

Obleček Adapt

Letošní novinkou je obleček Adapt, který potěší maximálním komfortem pro pejsky i pro páníčky. Oproti předchozím variantám pejskům lépe zakrývá zadní končetiny a celkově je volnější, což ocení zejména aktivnější jedinci. Páníčci i pejsci ocení snadné oblékání. Obleček stačí přetáhnout přes hlavu a dopnout popruhem s přezkou. Z oblečku jsme tak zcela odstranili zip.

Popruh je nastavitelný, pokud pejsek přibere nebo zhubne, je možné jej dopnout tak aby obleček pejska netlačil ani nebyl příliš volný. Lem kolem krku je pružný, což jednak usnadňuje oblékání, ale pejskovi zároveň lem výborně chrání krk. Nutno dodat, že oblékání přes hlavu může být pro některé pejsky nepříjemné, záleží však na individuálních případech a drtivé většině pejsků nevadí. Na oblečku se kromě otvoru na kšíry nachází dva reflexní proužky.

Obleček Fit

Minulý rok jsme vyvinuli obleček Fit. Ten je sice podobou k bundám pro páníčky vzdálenější, za to se ale snadněji obléká a procházka tak může začít dříve. Oblékání je snadnější zejména kvůli umístění zipu, který není uprostřed, ale na levé straně zad. K zapínání se tak páníček dostane snadněji.

Pod zipem nechybí lišta, díky které nehrozí přiskřípnutí srsti a zachytávání chlupů. Kolem průramků a dolního okraje je pružný lem, díky kterému i obleček Fit dobře přiléhá k tělu. Na obleček vám můžeme na přání našít reflexní prvky, díky kterým nejen, že pejska vždy dobře uvidíte vy, ale i řidiči v autech.

Obleček Style

Obleček Style se nápadně podobá bundám pro páníčky. Zip má totiž umístěn uprostřed na bříšku. Pod zipem se nachází lišta, která brání zachytávání chloupků. Pružný lem kolem průramků a dolního okraje zajišťuje dostatečné přiléhání k tělu.

Výhodou je, že se neobléká přes hlavu. Oblékání přes hlavu totiž někteří pejsci nemají rádi. Pejsci se v ní cítí komfortně, ale obecně je oblékání časově náročnější než u ostatních variant. Obleček Style má odepínací kapuci. Zní to překvapivě, ale pro některé pejsky je kapuce docela zpestřením. Na zádech je umístěn otvor na kšíry.

Co mají všechny Mantys oblečky společné?

Kvalitní softshell

Kromě mikin, všechny naše oblečky vyrábíme ze softshellu. Důvody jsou prosté. Softshell tolik nešustí a nepříjemný zvuk šustění tak pejsky při pohybu neobtěžuje. Další důvodem je snadná údržba. Softshellový obleček stačí při zašpinění otřít vlhkým hadříkem.

Otvor na kšíry

Obojky jsou dnes stále více nahrazovány kšíry a ty je možné nosit zároveň se všemi variantami našich oblečků. Na zádech se totiž nachází otvor, díky kterému je možné se ke kšírům dostat a připnout k nim vodítko.

Možnost ušití na míru

Našim cílem je šít oblečky pro pejsky, které netlačí ani neplandají. Na míru proto šijeme od počátku našeho fungování a nic se na tom nemění. Na míru vám ušijeme obleček ve všech 3 variantách, tedy Style, Fit i Adapt.