Publikováno

Jarní procházky se psem

Jaro je tady a příjemné teplejší počasí vás možná vybízí k častějším procházkám. Věřte, že stejně to mají i pejsci. Víte ale, jak vaše čtyřnožce na jarní procházky připravit?

Ze začátku raději zlehka

Znáte to asi sami. Při první jarní procházce pravděpodobně nebudete atakovat osobní rekordy v počtu ušlých kilometrů. Pejsci to mají stejně, totiž ani oni nebudou během jarních procházek v top formě. Po dlouhém zimním lenošení je unavené i jejich tělo, proto je nutné je trochu šetřit. Společné dlouhé procházky po horách si raději nechejte na později. Místo toho tedy volte kratší procházky a postupně je prodlužujte.

Ale ne úplně nalehko

Po zimě je psí organismus oslabený. Proto obleček pro pejska ještě neschovávejte. I na jaře může studenější počasí udělat neplechu. Ideálním jarním oblečkem jsou lehké softshellky a pláštěnky. Ty lehce zahřejí, a navíc uchrání před případným deštěm.

V lese raději na vodítku

Během jara nezačínají pouze jarní procházky vás a pejsků. Na jaře začíná život i lesním zvířátkům, která rozhodně nebudou ráda, když je váš pejsek vyplaší. Proto během jarních procházek raději použijte vodítko. Na volný běh bude během roku ještě hodně příležitostí.

Jarní tráva ano i ne

Někdy vám může připadat, že se váš pejsek po zimě změnil v býložravce. Chuť na čerstvou trávu mají pejsci na jaře opravdu větší. Je však dobré je v tomto případě trochu přihlédnout. Tráva v parku může být chemicky ošetřena a plný žaludek chemicky ošetřené trávy rozhodně není žádoucí. Pokud jste si jistí, že tráva ošetřena chemicky není, tak pejska samozřejmě hlídat nemusíte. Tráva naopak pomáhá čistit žaludek a střeva.

Napsat komentář